Ακτιβισμός ΑμεΑ

Οι δήμοι που δεν σκοτώνονται καθημερινά να δημιουργήσουν ράμπες διέλευσης ΑΜΕΑ τουλάχιστον στις διαβάσεις, αλλά αντιθέτως προτιμούν να αναγκάζουν τα άτομα σε αμαξίδιο να μένουν στα σπίτια τους ή να κυκλοφορούν μέσα στους δρόμους κι όχι απ’ τα πεζοδρόμιο με κίνδυνο την ζωή τους, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Ποιος κάνει κάτι γι’ αυτό όμως;; Κανείς… Μάγκες οδηγοί που παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης αμέα ή σε ράμπες πεζοδρομίων ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ. Ποιος ενδιαφέρεται; Κανείς… Πεζοδρόμια σπασμένα, πεζοδρόμια που δε χωράνε πάνω από έναν άνθρωπο, πεζοδρόμια με λακκούβες και δέντρα, ράμπες επικίνδυνες, δρόμοι απότομοι, και στο τέλος, στο τέλος…. δύο μεγάλες πινακίδες… η μία σου δείχνει με βέλος να πας πίσω, σπίτι σου και η άλλη σου δείχνει με βέλος να πας επάνω, στον ουρανό…. ΔΙΑΛΕΞΕ!

Επιστρέφω σε 5 λεπτά
Δράση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης

Με αυτή την συμβολική και πρωτότυπη κίνηση προσπαθήσαμε να στείλουμε το μήνυμα μας σε όσους παρκάρουν σε ράμπες και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, με την δικαιολογία ότι είναι ‘’μόνο για 5 λεπτάκια’’. Παρκάραμε λοιπόν τα αναπηρικά αμαξίδια στην παραλιακή οδό της Θεσσαλονίκης και αντιστρέψαμε για λίγο τους ρόλους, ώστε να καταλάβουν ότι αυτοί μπορούν να κάνουν και αλλιώς, ενώ τα άτομα με αναπηρία όχι.

δολοφονικοί δρόμοι

Αυτή είναι μία από της βασικότερες διασταυρώσεις στο δήμο καλαμαριάς στην οποία κυριολεκτικά θέτω την ζωή μου σε κίνδυνο όταν προσπαθώ να τη διασχίσω. Κάνεις όμως δε νοιάζεται. Κάνεις δεν ασχολείται…

δολοφονικά πεζοδρόμια
vol.1

Αποφάσισα να ανεβάσω αυτό το βίντεο όταν χρειάστηκε να διαβώ ένα καινούργιο πεζοδρόμιο σε ένα καινούργιο δρόμο και κυριολεκτικά μου ήταν αδύνατο καθώς το πεζοδρόμιο δεν ήταν αρκετά φαρδύ για να χωρέσει το αναπηρικό μου αμαξίδιο, οπότε και αναγκάστηκα να προχωρήσω μες το δρόμο, πλάι στα αυτοκίνητα, ρισκάροντας τη ζωή μου.

δολοφονικά πεζοδρόμια
vol.2

Άλλη μία ειρωνεία από τους υπεύθυνους για τα πεζοδρόμια, καθώς έφτιαξαν αναπηρική ράμπα για να ανεβαίνουν τα αναπηρικά καρότσια στο πεζοδρόμιο χωρίς να ενδιαφέρονται για το εάν υπάρχει πεζοδρόμιο για να το διασχίσουν!

προκλητικοί συμπολίτες
για τα αναπηρικά
παρκινγκ!

Αυτό το παράπονο με βαραίνει πιο πολύ απ’ όλα. Δε νιώθω θυμό μα απορία. Είναι δυνατόν να μην τους νοιάζει που μας δυσκολεύουν τόσο πολύ; Είναι δυνατόν κανένας να μην κάνει τίποτα για αυτό το χάλι;

adminΑκτιβισμός ΑμεΑ