τροχαία

Μαθήματα οδικής ασφάλειας

Η παιδεία και η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να μειωθούν στο μέλλον τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας. Αυτό ακριβώς στοχεύουν οι εκπαιδευτικές αυτές επισκέψεις του Δημήτρη Αντωνίου, καθώς με τον βιωματικό του λόγο και με σύμμαχο το κομικς του ‘’Λέμε STOP οδική ανασφάλεια’’, κάνει μια σημαντική προσπάθεια στη διαμόρφωση της σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς των νέων.

videos

‘ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ο άνθρωπος που με καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο !

Κανείς δεν βγαίνει από το σπίτι του και μπαίνοντας στο αυτοκίνητο του λέει ότι σήμερα θα προκαλέσω ένα τροχαίο ατύχημα. Αυτό ακριβώς όμως κάνεις όταν πατάς το γκάζι γιατί βιάζεσαι. Μέσα σε μια στιγμή μπορούν να αλλάξουν όλα και να κάνεις μεγάλο κακό σε εσένα ή σε κάποιον άλλον. Γι’ αυτό σε παρακαλώ… Άσε λίγο το πόδι σου από το γκάζι. ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ. Μην γίνεις ο άνθρωπος που με καθήλωσε για πάντα στο αναπηρικό αμαξίδιο !

”Λέμε STOP στην οδική ανασφάλεια” – Ένα κόμικς για την κυκλοφοριακή αγωγή

Ποιος είναι τελικά ο υπεύθυνος για τα τόσα τροχαία ατυχήματα και ποιες οι συνέπειες των ατυχημάτων αυτών;; Ποιες συμβουλές και με τι τρόπο πρέπει να γίνουν ώστε ο καθένας μας να πεισθεί πως με την σωστή οδηγητική συμπεριφορά του μπορεί να συμβάλει στην μείωση του φαινομένου;;

Το κόμικς αυτό προσπαθεί με έναν έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο να επικοινωνήσει το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, με κύριο αποδέκτη τα παιδιά, που μέσω της δικής τους σημερινής κυκλοφοριακής αγωγής γεννιέται η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον με ασφαλέστερους δρόμους.

Στο βίντεο αυτό βλέπουμε όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, από την αρχική στιγμή της ιδέας μέχρι το τελικό στάδιο της εκτύπωσης και της παράδοσης του έντυπου υλικού, έτοιμου για να μοιραστεί στα παιδιά κατά τις επισκέψεις σε όσα περισσότερα σχολεία γίνεται.

Και ο αγώνας συνεχίζεται..

καθημερινά χυμένα
δάκρυα με δολοφονικές
παραβιάσεις STOP

Πριν λίγες μέρες, ακριβώς σε αυτήν τη διασταύρωση (Καλλίδου με Ρωσσίδου, Καλαμαριά), έγινε μπροστά στα μάτια μου σοβαρό τροχαίο ατύχημα με εμένα να σοκάρομαι αλλά τους γείτονες ψύχραιμοι να μου λένε πως κάθε μέρα γίνονται τέτοια εδώ… Εγώ δε μπορούσα να το πιστέψω. Πήρα λοιπόν μια καμερούλα και έκατσα δίπλα στο στοπ να δω τι θα συμβεί. Αυτό που έζησα όμως, δεν περιγράφεται. Μέσα σε 20 λεπτά έγιναν 10 καραμπινάτες παραβιάσεις του στόπ, δηλαδή στατιστικά, μία σοβαρή παραβίαση στοπ κάθε 2 λεπτά. ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ! Είναι δυνατόν φίλοι μου; Και αυτό συμβαίνει χρόνια… και δεν έχουν κάνει κάτι ακόμη… βλέπετε δεν έχει πεθάνει ακόμη κανείς… μονάχα σπασμένα πλευρά, ανοιγμένα κεφάλια, κατεστραμμένες περιουσίες και λίγα χυμένα δάκρυα. Ψιλοπράματα. Πρέπει να περιμένουμε να πεθάνει κάποιος. Όπως θα δούμε στο βίντεο, δε θα αργήσει αυτή η στιγμή… από μέρα σε μέρα.. από στιγμή σε στιγμή.. ακόμη και τώρα που γράφω αυτές τις λέξεις.. τώρα κάποιος παραβιάζει το στοπ..

ημερίδα για τα τροχαία
ατυχήματα

Η λέσχη αστυνομικών, με ανοιχτό κάλεσμα προς τον κόσμο, γέμισε την αίθουσα του αμφιθεάτρου του αστυνομικού μεγάρου και έκανε την δυναμική αρχή για τον αγώνα κατά των τροχαίων ατυχημάτων για τη φετινή σχολική χρονιά. Ως βασικός εισηγητής, παρουσίασα στοιχεία από την έρευνα μου στα τροχαία ατυχήματα και μέσα από την δική μου εμπειρία έκανα τον κόσμο να δώσει την πρέπουσα σημασία στο μείζον αυτό ζήτημα.

ευσυνείδητοι οδηγοί
– επιλέγουμε ποιοι
θέλουμε να είμαστε

Τη στιγμή που βάζουμε μπροστά τη μηχανή παίρνουμε μια τεράστια απόφαση, μια απόφαση που δε κρίνει μονάχα την οδική μας συμπεριφορά αλλά και το ποιοι θέλουμε να είμαστε. Επιλέγουμε να είμαστε άδικοι με τον εαυτό μας και τους γύρω μας ή σεβόμαστε το δικαίωμα του άλλου στη ζωή;

ο δημητρης αντωνίου
στη δημόσια σφαίρα

Μια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική συζήτηση με θέμα τα τροχαία ατυχήματα στην εκπομπή «ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΦΑΙΡΑ» της ΕΡΤ3. Το θέμα προσεγγίζεται από διαφορετικές πλευρές, με σκοπό όλοι να καταλήξουμε στο ίδιο σημείο. Πρέπει άμεσα να γίνουν ενέργειες για τον περιορισμό αυτού του φαινομένου.

Δημητρης
Αντωνίου στο
καθημερινά και
απλά

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της έρευνας μου πάνω στα τροχαία ατυχήματα, όπως επίσης και μια γενικότερη τοποθέτηση στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

adminτροχαία